Een ogenblik geduld..
Your address will show here +12 34 56 78

STAATSLOTERIJ PUUR GELUK

ContentMedia strategie

Challenge

Een aantal jaar geleden werd het merk Staatsloterij als afstandelijk ervaren. Campagnes in traditionele en online media werden volop ingezet en zijn effectief voor verkoop, maar niet de oplossing voor het ‘dichter bij de doelgroep’ komen.

 

Knowledge

Gebaseerd op doelgroep- en imago-onderzoek ontwikkelde UM in samenwerking met Endemol en RTL het primetime branded content programma Puur Geluk. Iedereen is continu op zoek naar geluk, Staatsloterij kan hieraan bijdragen; met het faciliteren van dromen, wat al begint als je meespeelt, maar ook met het daadwerkelijk realiseren van die dromen en geluk; natuurlijk door winst in de loterij maar ook dankzij Puur Geluk. Staatsloterij liet Nederlanders weer geloven dat iedereen, op elk moment, geluk kan overkomen.

 

Creativity

Voor Puur Geluk werd de kracht van social media gebruikt; via social media ging de redactie op zoek naar mooie vehalen. Steeds vaker delen mensen groot en klein geluk op social media. Op een vaak simpele wijze vergroot men elkaars geluk met een vriendelijk en onverwacht gebaar. Deze ‘random acts of kindness’ zijn op social media mateloos populair én laten zich prachtig doorvertalen in het TV-format Puur Geluk.

 

Outcome

Het eerste seizoen leidde tot een merkverhaal van 420 minuten met een bereik van 5,5 miljoen unieke kijkers. De losse items van het programma werden gedeeld via social media en leverden nog eens 1,5 miljoen extra views op. Onder de TV-kijkers van Staatsloterij Puur Geluk steeg, in minder dan twee maanden, de sympathie voor het merk met maar liefst 10%. Online ging het nog harder; daar steeg het brand sentiment met 16%.

Samen met de Staatsloterij, Endemol Shine Nederland en RTL hebben een TV-beeld, de meest prestigieuze award in de categorie ‘Beste Sponsorfit’ gewonnen.

Bekijk de case video
CLIENT:

Staatsloterij


CAMPAGNE:

Staatsloterij Puur Geluk


CASEVIDEO