Een ogenblik geduld..
Your address will show here +12 34 56 78

BMW I3 ON TOUR

Data & scienceDigitale strategie

Challenge

Voor ‘BMW i3 On Tour’ (oktober-november 2015) was de belangrijkste uitdaging om zoveel mogelijk proefritten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag te realiseren; alleen met een proefrit ervaar je ‘elektrisch rijden volgens BMW’. Om ‘BMW i3 On Tour’ op een slimme en creatieve manier onder de doelgroep te promoten is er i.s.m. Cadreon (adtech-onderdeel van IPG Mediabrands) en Nieuwe Koffie (creatief bureau van BMW) een crossmedia-deal met NRC en een locatiegedreven smartphone-campagne opgezet.

 

Knowledge

Door gebruik te maken van Location Audience targeting is de doelgroep binnen de relevante steden bereikt. Door de toepassing van audience targeting is de doelgroep er nauwkeurig per titel uit gefilterd en ingekocht en was er minimale ‘waste’. Op basis van locatiedata afkomstig van smartphones is er een profiel van de juiste doelgroep gemaakt, vanuit onze onderzoeksafdeling wisten we waar de doelgroep woont. Wanneer iemand met regelmaat in deze gebieden zijn/haar smartphone gebruikt dan wordt een profiel gebouwd die ongeacht de locatie bereikt kan worden.

 

Creativity

De campagne begon met een vooraankondiging op stadsniveau, met print en online media. Tijdens het 5-daags event werden mensen getarget uit de doelgroep die zich binnen een straal van 1000 meter van het event in die specifieke stad bevonden. De mobiele advertentie werd per stad automatisch gepersonaliseerd met de relevante datum. Aan de hand van de locatie van de persoon werd in de mobiele banner ook door een koppeling met Google Maps direct getoond hoeveel minuten (en hoe) het lopen was tot de event-locatie.

 

Outcome

De campagne was een succes. In de campagneperiode werden in totaal 818 proefritten gemaakt, waarvan 45% bij de BMW i3 on Tour locaties. Het aantal proefritten bij de BMW i Agenten lag gedurende de campagne periode ook ver boven het gemiddelde. Voorts kon de BMW i3 On Tour stand in de steden genieten van veel aandacht en zichtbaarheid.

Bekijk de case video
KLANT:

BMW


MERK:

BMW I3


CASEVIDEO