Een ogenblik geduld..
Your address will show here +12 34 56 78

UM UPDATE: OKTOBER 2016

WELKOM

  • Dit is hem dan, het nieuwsoverzicht van de maand oktober onder de nieuwe naam UM Update. UM Update is het unieke overzicht met alle artikelen en inzichten van de afgelopen maand die je niet gemist mag hebben!
    Rik Ruts. Managing Director UM
ALGEMENE MEDIA- BESCHOUWINGEN

De openingsstelling van de dag kwam van de Minister van bureaus Ruud de Langen (CEO Mindshare): “Advertising doet er niet meer toe.” Esther Overmars (strategy lead UM) is het eens met de Minister dat we in de digitale wereld zien dat merken die een onderscheidende toegevoegde waarde bieden en super relevant zijn, heel succesvol worden zonder dat daar in het begin traditionele ‘push’ advertising voor nodig was.

 

Tòch bereikt dat succes op een gegeven moment een plafond. De Millennials, de tech-savvy jonge generatie: hen zal je ook zonder reclame voor je winnen. Maar wil je wèrkelijk een merk voor de massa zijn, dan zal je die massa ook moeten bereiken en emotionele impact moeten maken.

  • Text Hover
MOBIELE KIJKTIJD: JEUGDZONDE OF LANGE-TERMIJNTREND?

Laurens (Senior Media Consultant bij UM) beschreef in een eerder blog de vijf belangrijke feiten en ontwikkelingen rondom OTT (Over The Top content). In dit vervolgartikel zoomt hij dieper in op één van deze ontwikkelingen, namelijk de constatering dat kijktijd onder jongeren structureel afneemt. Hoewel we een algemene afname zien onder jongeren, blijkt uit een diepgaandere analyse dat enige nuance op z’n plaats is, zeker als we TV en online kijktijd splitsen.

 

Lineair tv-kijken is in alle leeftijdscategorieën nog steeds substantieel de grootste categorie, al groeit de mobiele kijktijd in de jongste doelgroep (13-19 jaar) hard. Hoewel het per jaar afneemt, is lineaire tv-kijktijd in deze doelgroep nog steeds 1 uur en 24 minuten per dag (55% van de totale kijktijd).

  • Text Hover
NIET DATA, MAAR PRIVACY IS HET NIEUWE GOUD?

Data is een heilige graal in marketingland, zeker bij programmatic marketing. Grote verzamelingen van profielen worden geanalyseerd en uiteindelijk zo gericht mogelijk benaderd met een boodschap. Privacy-expert Leonie Gerding van Verdonck, Klooster & Associates praatte UM bij over de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van data & privacy.

 

Gerding benadrukt dat, zeker in marketing, vertrouwen een groot goed is en het respecteren van privacy zorgt voor vertrouwen. ‘Niet het verzamelen van data, maar het goed omgaan met privacy is het nieuwe goud.’

  • Text Hover
LEES OOK DIT NOG EVEN!

Ook de afgelopen maand zijn er weer diverse interessante artikelen verschenen op ons blog.