Actueel

Kijktips Kerst

Kerst is de drukste tijd tijd van het jaar. Iedereen is druk met onder andere kerstinkopen, kerstborrels, familie diners  en kerstmarkten bezoeken. Maar mocht je tijd hebben om heerlijk relaxed voor dat grote scherm op de bank neer te ploffen, is het handig om te weten wat er te zien is. We delen daarom graag onze kijktips met jullie.

 

Of het nu good old lineaire TV, Uitzending Gemist of Netflix is, er is genoeg te beleven. Lekker onder een dekentje met een warme choco of kopje thee.

 

Lineaire TV

 

SBS

Ja, ze komen allemaal terug. De kerstfilm- klassiekers, ze horen er bij. En die zijn eigenlijk allemaal bij SBS te zien.


Kerstavond


Sissi Net5
Home Alone 3 SBS6
The Sound of Music Net5
Polar Express SBS9
Elf SBS9

 


Eerste kerstdag


Sissi 2 Net5
Home Alone SBS6

 


Tweede kerstdag


Sissi 3 Net5
Home Alone 2 SBS6
Gremlins Veronica

RTL

Wat zend RTL dan uit met Kerst? Je raadt het al, de ‘All You Need is Love Kerstspecial’ natuurlijk! Het meest liefdevolle programma van het jaar, goed voor zo’n 3 miljoen kijkers vorig jaar. Dit jaar duurt de uitzending maar liefst 3,5 uur, dus dat wordt genieten zondag 24 december vanaf 20.00 uur.

 

Tip voor de mannen: zet “All You Need is Love” uit jezelf op en kijk mee. Ja, 3,5 uur lang. Dan sta je op 2e Kerstdag sterker om een live Premier League wedstrijd via Ziggo mee te pakken J.

 

Wat is er nog meer op RTL?

 

Op 25 december zullen alle RTL sterretjes weer een rol spelen in de derde editie van ‘The Christmas Show’. Dit keer wordt het verhaal van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens op een eigentijdse manier vertolkt. Met o.a. Carlo Boszhard, Glennis Grace, Danny de Munk en Yolanthe Sneijder-Cabau.

 

Humberto Tan presenteert op zondag 23 december ‘The Big Music Quiz Kerstspecial’. Deze special staat helemaal in het teken van…. kerstmuziek. Als je nog geen genoeg hebt van alle kerstnummers die door Sky Radio op je af worden gevuurd, eat your Christmas heart out.

 

NPO

De EO organiseert sinds 2011 ‘Kerstfeest op de Dam’. Dit wordt op 1e  kerstdag om 20.20 uur uitgezonden op NPO 1. Klassieke en moderne kerstliederen wisselen elkaar af en tussen de optredens door vertellen kinderen het kerstverhaal. Gepresenteerd door Bert van Leeuwen, met onder andere Do en Xander de Buisonjé.

 

Via NPO Uitzending Gemist is het leuk om ‘First Dates Kerstspecial’ terug te kijken, uitgezonden op 12 december. Mocht je ‘First Dates’ niet kennen, het is een heerlijk programma waarin we getuige zijn van verschillende eerste blind dates, opgenomen in een restaurant. De ene keer ongemakkelijk, de andere keer ontroerend. Constant kijk je met een glimlach naar de verschillende dates, velen van ons zullen bepaalde ongemakkelijke of ontroerende situaties zeker wel herkennen.

 

Netflix

Het steeds populair wordende Netflix kan natuurlijk niet meer ontbreken wanneer we het over kijktips hebben. “A Christmas Prince” is momenteel op Netflix te vinden en is misschien wel de meest ‘kerstige’ kerstfilm die er bestaat. Of de meest verschrikkelijke kerstfilm die er bestaat, het is maar hoe je het bekijkt. Bij UM waren de meningen verdeeld. Het is een feel good film, laten we het daar op houden. Niet per se kerstig, wel zeer de moeite waard: The Crown.

 

De serie gaat over een prinses die koningin wordt. Maar zo sprookjesachtig blijkt het leven van een prinses niet te zijn. The Crown gaat over de jonge jaren van Queen Elizabeth II. Op jonge leeftijd werd zij al tot koningin gekroond, met zeer verantwoordelijke taken voor zo een jongedame. In The Crown wordt weergeven dat dit drastische veranderingen in haar leven te weeg heeft gebracht. Sinds vrijdag 8 december is het tweede seizoen te zien op Netflix.


The Sinner

De Netflix hit van 2017 durven we wel te stellen. Een sexy, bizarre en spannende serie. Een man wordt op klaarlichte dag in zijn nek gestoken en overlijdt. Op een overvol strand nog wel. Getuigen in overvloed dus. Het gaat dan ook niet om de vraag ‘wie heeft het gedaan?’ maar om ‘waarom heeft ze het gedaan?’. En dat is nog niet zo simpel.


Stranger Things

Twee seizoenen. Een grappige, spannende, soms enge, soms dramatische sciencefiction-achtige serie. Ja, dit is de omschrijving van deze serie. Speelt zich af in de jaren ’80, heel herkenbaar in beeld gebracht. Het verhaal begint bij de verdwijning van de twaalfjarige jongen Will. Zowel de moeder, de vrienden en de politie gaan op zoek. Op een dag vinden de vrienden een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Wat is haar connectie met de verdwijning?


Dark

Een Duitse serie. En die zijn altijd net iets spooky-er. Het is een soort ‘Stranger Things’ meets ‘Back to the Future’. Probeer maar, als je durft…..


Dit zijn ze dan, onze tips voor een Kerst vol films, series en muziek die van het scherm af spatten. Geniet ervan!