Actueel

Ido Sharon over Wayne Parker Kent

 

Om optimaal in te spelen op het razendsnel veranderende medialandschap en onze klanten op het hoogste niveau te kunnen adviseren, werkt UM volgens de missie Better Science. Better Art. Better Outcomes. Hiervoor werken we samen met verschillende partners die allen hun eigen visie op ontwikkelingen in de markt hebben. Voor Wayne Parker Kent was 2017 een jaar vol dynamiek. Er was de lancering van Famme Baby, de overname van One More Thing, de strategische investering van Mediahuis, de lancering van Wayne Parker Kent in België en de groei van contentmarketingbureau The Agency. We spreken Ido Sharon, Commercial Director bij Wayne Parker Kent.

 

Welke van jullie platformen waren in 2017 het meest succesvol?

We hebben eigenlijk over de hele linie een stijging gezien van 20 procent in bereik op onze merken in 2017.

 

Hoe verklaar je het succes?

Je ziet dat onze merkenstrategie werkt. Er is een wildgroei aan content. Content die nogal vaak van lage kwaliteit en inconsistent is. Onze doelgroepen zijn trouw aan onze merken omdat ze weten wat ze kunnen verwachten. Dagelijks kwalitatieve content binnen een herkenbare redactionele formule. Met die strategie houden we bestaande bezoekers tevreden en trekken we nieuwe fans aan.

 

Hoe onderscheidt Wayne Parker Kent zich van andere spelers in de markt?

We ontwikkelen content en campagnes op basis van insights die we halen uit het gedrag van de bezoekers op onze platformen. Die data speelt een rol in het creatie én het distributieproces. Daarnaast winnen we het in mijn optiek ook op snelheid. Iedere vorm van creatie vindt plaats binnen onze muren. Dat zorgt er voor dat we campagnes, platformen en voorstellen op een hoog tempo kunnen ontwikkelen.

 

Wat betekent de komst van de Europese privacywetgeving voor jullie operatie?

Dit is misschien wel de belangrijkste ontwikkeling voor 2018. Voldoen aan alle eisen van de GDPR vereist behoorlijk wat inzet; data raakt alle functies binnen ons bedrijf. Het is daarom belangrijk dat iedereen binnen Wayne Parker Kent begrijpt dat ze verantwoordelijkheid dragen voor de privacy van onze lezers. Daarom hebben wij een taskforce opgericht met daarin alle disciplines uit ons bedrijf – developers, juristen, editors, account managers en business intelligence – om er samen voor te zorgen dat wij er klaar voor zijn op 1 mei a.s.

 

Creatie en technologie: wat komt eerst en wat is het belangrijkst?

Technologie is de basis voor onze creativiteit. Iedere creatief, van redacteur tot creative director, weet wat er technologisch mogelijk is. Die techniek vormt in die zin de toolbox van onze creatieven. Ze gaan dus hand in hand. Zonder een idee heb je lege techniek en zonder techniek heb je een onzichtbaar idee.

 

Wat kunnen we in 2018 aan nieuwe lanceringen verwachten?

De belangrijkste ontwikkeling is Elastic Native. Dit is de naam van ons geautomatiseerde native advertising netwerk. Dankzij dit systeem kunnen we branded content targeten op basis van demografische gegevens, klikgedrag, interesses en contextuele factoren. Content wordt automatisch geïntegreerd binnen de look & feel van de betreffende titel.

 

Middels deze systematiek bieden we ontzettend veel schaal. Daarnaast kunnen we binnen campagnes diverse variaties van dezelfde creatie realtime split-testen. Zo optimaliseren we de campagne terwijl deze loopt. En haal je als adverteerder dus meer uit je euro. Zeker omdat adverteerders binnen dit model per Quality View – verblijftijd van 15 seconden of meer – betalen.

 

Hoe zal de advertentiemarkt zich in 2018 ontwikkelen?

Dit was een onrustig jaar in de Nederlandse markt. We hebben een sterke groei gezien op de digitale advertentiemarkt, maar die groei zit eigenlijk enkel en alleen bij Google en Facebook. Dit leidt tot een consolidatie in de markt. Schaal alleen is echter niet genoeg. Wij geloven dat de uitdaging zit in het creëren van een combinatie van schaal en impact. Met onze content, vanuit onze sterke merken, creëren we impact. Onze nieuwe wijze van distributie biedt de schaal binnen specifieke doelgroepen.

 

Wat is het laatste nieuws?

Binnenkort lanceren we officieel een nieuw content label gericht op Generatie Z. We weten dat hun online gedrag erg verschilt van bijvoorbeeld de millennial. Daar hebben we een innovatief concept voor in de startblokken staan. Maar daarover hoor je in januari 2018 meer.