Actueel

CokeTV 2.0 is on air!

UM/UM Studios en Yune ontwikkelen voor Coca-Cola Nederland het volledig vernieuwde CokeTV. Na een stevig strategisch voortraject, een mooie creative concept fase en vele productie-uren later zijn we live: het vernieuwde CokeTV is er! Vanaf 6 december zijn niet alleen de al bestaande en zeer succesvolle formats FrisChicks en Coolbox te bekijken via het YouTube kanaal. Er zijn maar liefst vier nieuwe formats bijgekomen. Het schoolvoorbeeld hoe je met data driven creatie in het hart van tieners belandt. En daar blijft.

 

Met een filmische trailer lanceerde UM en haar creative unit UM Studios begin december het compleet vernieuwde YouTube platform CokeTV, in opdracht van Coca-Cola Nederland. Het derde seizoen van CokeTV wordt in huis geproduceerd door Yune; een sterke bundeling van krachten binnen IPG Mediabrands. Het concept staat volledig in het teken van innovatie. Zowel als het gaat om creatie, content als media.

 

Wat is het nieuwe CokeTV?

 

Draaide het eerste seizoen van CokeTV nog om één format FrisChicks, met ‘happiness’ als thema, seizoen twee bracht al vernieuwing. Met de introductie van het video format Coolbox, waar vriendschap een sleutelrol speelt. In het nieuwe derde seizoen worden maar liefst vier extra formats geïntroduceerd rondom gaming, sport, fashion en muziek. Waarbij de verhaallijnen nu ook doorlopen op Facebook, Instagram en Snapchat. In alle CokeTV formats worden tieners (13+) op een inspirerende en creatieve manier geholpen met een wens of uitdaging. Bij gelegenheid in samenwerking met verschillende partners van Coca-Cola.

 

Bij Coca-Cola staat de doelgroep altijd centraal.

 

Coca-Cola Nederland is drie jaar geleden de samenwerking met UM en UM Studios aangegaan om tieners nog beter te kunnen bereiken. Daan Berendsen, Senior Brand Manager Coca-Cola: ‘Daarom zijn we in het derde seizoen CokeTV weer een stap verder gegaan om tot achter de komma te onderzoeken wat tieners écht bezighoudt. Dat is één van de succesfactoren van CokeTV.’ Daarnaast is er de ambitie om te groeien. Anouk Slond, Senior Media Connections Manager Coca-Cola: ‘De afgelopen twee jaar hebben we met CokeTV de tractie gegenereerd die we ervan verwachtten, maar we willen groeien. Niet alleen in brand love maar ook in volwassenheid als channel. Het vernieuwde CokeTV luistert naar onze doelgroep en daagt tegelijkertijd ook uit. Precies wat tieners van je verwachten.’

 

UM heeft alles onder één dak.

 

Grootschalig kwantitatief onderzoek speelt een cruciale rol in de vernieuwing van CokeTV. Op basis van de mediaconsumptie van tieners, hun interesses en hun persoonlijke behoeftes is de content geënt. Zo is CokeTV elk moment dat tieners er behoefte aan hebben relevant aanwezig. Daarnaast is de data van de afgelopen twee seizoenen gebruikt om verbeteringen aan te brengen. Brego Keller, CEO UM: ‘Met het vernieuwde CokeTV excelleren alle onderdelen van ons mission statement ‘Better science, better art, better outcomes’. Onderzoek, media, creatie en productie gaan hand in hand. Bij een groot online project als CokeTV waar zoveel samenkomt is dat een enorm voordeel. Zowel in kwaliteit als in efficiëntie.’ Kwalitatief onderzoek is de volgende stap op weg naar een creatief concept om de emotionele drijfveren van de doelgroep bloot te leggen. Gert-Jan Munk, Creative Director UM Studios: ‘Goed onderzoek en vooral goeie analyse leiden tot interessante inzichten die op hun beurt weer een goeie briefing maken. Het zijn allemaal mooie haakjes die enorm helpen in het creatieve proces.’

 

Yune produceert en regisseert.

 

Een jaar lang, elke week verschillende CokeTV afleveringen, vanuit zes verschillende formats en nog veel meer trailers, bumpers en promo content tot leven brengen. Yune, onderdeel van IPG Mediabrands waaronder ook UM valt, doet het. Met een speciaal CokeTV team wordt al deze content ontwikkeld. Pablo van den Berg, Managing Director Yune: ‘Het doel vanuit de briefing was om een meer volwassen CokeTV neer te zetten. Niet zozeer in leeftijd, die blijft gericht op de wat oudere tienerdoelgroep van 13 +, maar in karakter. Met getalenteerde influencers die een ontwikkeling doormaken waar je als tiener in meegroeit. Daar was onze casting dan ook op gericht. Zo krijg je content die je minder hoeft te pushen en die naadloos aansluit bij de doelgroep’.

 

Bekijk de CokeTV trailer hier: https://www.youtube.com/watch?v=fmgFqIZH5Bk.
En bekijk hier het vernieuwde CokeTV en de nieuwe formats: https://www.youtube.com/channel/UC4y5v6ww85IIGcJzYOZcrcA.