Actueel

UM ontwikkelt mediacampagne voor bijzondere tentoonstelling Alma-Tadema!

UM gaat aan de slag voor het Fries Museum! De eerste uitdaging is het ontwikkelen van een mediacampagne voor de tentoonstelling van de Friese schilder Alma-Tadema. De tentoonstelling is inmiddels van start gegaan en is nog te zien t/m 7 februari 2017.

 

De Friese schilder Alma-Tadema is al bij leven wereldberoemd dankzij zijn uitzonderlijke schilderijen met gedetailleerde scenes uit de klassieke oudheid. Gedurende de aankomende tentoonstelling zijn meer dan tachtig topschilderijen uit de hele wereld te bewonderen in Leeuwarden.

 

Hoewel de naam Sir Lawrence Alma-Tadema bij het grote publiek niet direct een belletje doet rinkelen, zijn de werken van deze schilder (zeker onder filmliefhebbers) waarschijnlijk veel bekender dan je denkt. Zo waren meerdere schilderijen een inspiratiebron voor historische Hollywood-kaskrakers als Ben-Hur en Gladiator.

 

De afgelopen dagen was er ontzettend veel aandacht voor de schilder (en de tentoonstelling). Zo dook er onverwacht een werk van Alma-Tadema op in het BBC-programma Antiques Roadshow. Het schilderij bleek tonnen waard te zijn. Daarnaast was er ruim aandacht in het NOS-achtuurjournaal (vanaf minuut 21.35) door de komst van het schilderij ‘The Finding of Mozes’.

 

De tentoonstelling Alma-Tadema, klassieke verleiding in het Fries Museum is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Kaarten zijn te koop via de website van het Fries Museum.

 

 

Thijs van den Heuvel

Media Consultant