Actueel

Hypertimes – Pokémon in één klap uit je dooie hoek!

Een week geleden hield ik voor één van onze klanten een presentatie over een fenomeen genaamd “Hypertimes”. Het verschijnsel van trends of hypes (de tijd zal het leren), die vanuit het niets de kop op steken en vanuit je dooie hoek in één keer de normaalste zaak van de wereld lijken. Noem het s-curves, noem het fast-adoption, noem het iets…. Maar deze week heet het Pokémon-Go! Van gehoord? Tuurlijk! Snap je het ook? Wellicht niet. Vanuit onze internationale collega’s ontving ik deze week een compacte toelichting op Pokémon die ik op deze plek graag met je deel.

 

Wist je trouwens dat Pokémon Go helemaal niet door Nintendo ontwikkeld is, maar dat Nintendo enkel de merklicentie afgaf aan de werkelijke ontwikkelaar Nianticlabs? Die jongens begrepen heel goed dat een niche-service als AR makkelijker naar de massa te brengen is als je er een succesvol merk op plakt, en succes is in deze nog een understatement. Met Pokémon Go brengt Nianticlabs Augmented Reality voor het eerst naar een serieus massale doelgroep… ik bedoel ECHT massaal. In Amerika onder android gebruikers namelijk inmiddels vaker gebruikt dan Netflix, vaker dan Spotify, vaker dan Twitter.

 

Meer weten: onze collega’s van IPG Medialab leggen het haarfijn uit en zetten de kansen en mogelijkheden op een rijtje. Lees het hier.

 

Fijn weekend!

 

Bart Lakeman

 

Strategy Consultant