Actueel

Tim Cook was niet de interessantste spreker op Startup Fest

Startup Fest Europe?

Voor degenen die geen enkele website, krant of tv-programma hebben bekeken de afgelopen dagen: het Startup Fest Europe vindt op dit moment plaats in Nederland en is een festival van events op meerdere locaties over meerdere dagen. Het doel is inspiratie bieden, maar vooral startups in contact brengen met investeerders, business leaders en ontwikkelaars.

 

Waarom in Nederland?

Prins Constantijn vond dat het tijd werd voor een event in Europa waar vraag en aanbod voor startups samenkomen. Samen met onze digitale trots Neelie Kroes werd besloten het grootste gezamenlijk georganiseerde start-up-evenement ter wereld plaats te laten vinden in Nederland. Het is natuurlijk geen toeval dat Nederland op dit moment voorzitter is van de EU.

 

Wie waren erbij?

Eigenlijk iedereen die ook maar iets te betekenen heeft in de wereld van technologie en startups. Zo waren Tim Cook (Apple), Eric Schmidt (Alphabet) en Travis Kalanick (Uber) gisteren aanwezig tijdens de opening. En dat voornamelijk dankzij de contacten van Neelie Kroes.

 

Wat staat er nog op het programma? 

Vandaag staat o.a. E-Commerce Live! (Amsterdam), High Tech Capital (Eindhoven), FinTech Stage (Amsterdam) en Water Tech Fest (Leeuwarden) op het programma. Meer informatie en het programma voor de overige dagen lees je hier.

 

Wat is er allemaal gezegd?

– Programmeren moet een standaard vak worden op scholen (Tweakers)

– Het gaat niet om zoveel mogelijk geld verdienen, maar ontwerp je producten liever met een passie (RTLZ)

– Nederland is even middelpunt, maar uiteindelijk draait het om Europa (NOS)

– 8 tips van Uber’s Travis Kalanick voor een ondernemende mindset (RTLZ)

– Prins Constantijn is de nieuwe Neelie Kroes (NU.nl)

– RTLZ staat volledig in het teken van de Startup Week met live-uitzendingen en documentaires (RTLZ)

 

Wat vinden wij hiervan?

Belangrijkste outtake is dat stilstand meer dan achteruitgang is. Hoewel startups steeds meer een hype zijn geworden, is het een verplichting om de mentaliteit van innovatie te omarmen wil je nu en in de toekomst mee blijven doen.

 

Hoewel de bekende namen (in dit geval Tim Cook etc.) natuurlijk de publiekstrekkers zijn en de meeste aandacht krijgen, vinden de grootste innovaties en interessante ontwikkelingen juist in de periferie plaats. Verdiep je dus ook in de interessante zaken die worden besproken op bijvoorbeeld het Water Tech Fest, ook al werk je in de media.

 

Kortom, zoek continu naar kansen en ontwikkelingen buiten je eigen vakgebied om jezelf te blijven innoveren. Ten slotte raad ik iedereen aan het boek Suits & Hoodies te lezen. Verplichte kost voor iedereen die zichzelf ziet als een startup, zeker als je werkt bij een corporate organisatie.

 

Thijs van den HeuvelMedia Consultant