Awards

Staatsloterij ‘Puur Geluk’ wint tv-beeld in de categorie ‘Beste Sponsorfit’

Mooi nieuws! Deze week heeft onze klant Staatsloterij samen met UM Studios, Endemol Shine Nederland en RTL tijdens het gala van de tv-beelden de award in de categorie ‘Beste Sponsorfit’ gewonnen!

 

De tv-beelden is de meest prestigieuze vakjury televisieprijs van het land. En dus mogen we daar best trots op zijn! :)

 

Quote uit Jury rapport: ’In de tijd waar de Staatsloterij te kampen heeft met reputatie schade, getuigd de aanpak door het creëren van een nieuw groots entertainment platform van lef in de meest sympathieke zin des woords. Met als resultaat een innovatief, verrassend en passend in de tijdgeest Branded content programma.’

 

Over het branded televisieprogramma Staatsloterij: Puur Geluk

De Staatsloterij bestaat al 290 jaar. Generatie op generatie speelden als bijna vanzelfsprekend mee. Maar tijden veranderen en dat geldt ook de Staatsloterij. Het merk werd door de kritische consument en de veranderende mediawereld als afstandelijk ervaren.

 

Daarom heeft de Staatsloterij de stap gezet prime time branded content te creëren, waarin de merkmissie ‘actief bijdragen aan het geluk van iedere Nederlander’ wordt geladen met relevante bewijsvoering. Puur Geluk kan iedereen overkomen. In het format draait alles om onverwachte geluksmomenten. Geluk dat werkelijk iedereen kan overkomen.

 

De hoofdpersonen worden opgespoord via Facebook, Google en andere openbare bronnen om zo bijzondere verhalen te verrassen met een bijzonder geluksmoment. Omdat alles is vastgelegd met een verborgen camera is de verbazing onder de gelukkigen authentiek.

 

Resultaten

Uiteindelijk heeft het eerste seizoen geleid tot een merkverhaal van 360 minuten en een bereik van 5,5 miljoen unieke kijkers. Daarnaast blijken de losse items via sociale media erg deelbaar, dit levert nog eens 1,5 miljoen extra views op.

 

Onder de kijkers is de sympathie voor het merk met maar liefst vijftig procent gestegen. De merkwaarde dichtbij toont een significante stijging met tweeëntwintig procent. En ook online steeg het brand sentiment zestien procent. Deze resultaten hebben er aan bijgedragen dat Staatsloterij Puur Geluk in 2016 succesvol heeft doorgepakt met een tweede seizoen!