Actueel

UM brengt vernieuwing! Better Science. Better Art. Better Outcomes.

Toen UM 30 jaar geleden werd opgericht, zag het medialandschap er overzichtelijk uit met twee televisie zenders, een paar radio stations en de bekende landelijke kranten. Vandaag zijn consumenten continue online. Ze consumeren en creëren een oneindige hoeveelheid content. Onze smartphone maakt van elk moment een potentieel mediamoment. Hoe zorg je dat je als merk in zo’n tijd van overvloed boven het maaiveld uitkomt? De aandacht van de consument krijgt? Ze werkelijk emotioneel weet te raken?

 

Niet de meest originele oplossing, maar de meest effectieve oplossing gaat daarbij helpen. Media, data en technologie zijn onmisbaar om creativiteit effectief te laten zijn.

 

Om onze klanten op het hoogste niveau te kunnen adviseren en optimaal in te spelen op deze ontwikkelingen heeft UM het afgelopen jaar zijn visie, missie, structuur en aanpak opnieuw gedefinieerd. Dat komt in het kort hier op neer:  Better Science. Better Art. Better Outcomes.

 

Better Science

Doordat mediagedrag digitaliseert, laten consumenten continue datasporen na. Deze digital footprint geeft signalen over wat onze aandacht krijgt, waar en wanneer. Maar, waar in advertising vaak wordt gezegd dat 50% van het gespendeerde budget waste is, is vandaag 50% van de beschikbare data ruis. Hoe kunnen we data menselijker maken?

 

Bij UM hebben wij data consultants toegevoegd in de kern van het strategische adviesteam. Zij helpen de teams om de capaciteiten van onze onderzoekers, econometristen, programmeurs en analisten nog beter te benutten.

 

Zo kunnen we op verschillende niveaus met data waarde toevoegen en realiseren we meer impact. Of het nu om strategie, planning, buying of optimalisatie gaat.

 

Better Art

Om op te vallen en aandacht te krijgen, moeten merken hun doelgroep ècht raken. Een menselijke connectie maken op momenten die er toe doen. Dàt is wat gedeeld wordt. Dàt is wat een merk met doelgroepen verbindt. Dàt is wat zich als een olievlek zal verspreiden. Daarom hebben wij Moments Planning ontwikkeld; een nieuwe methodiek voor connection planning. Met deze methode bouwen wij onze plannen rond relevante momenten, met daarin een duidelijke rol voor het merk.

 

Om momenten tot leven te brengen en interactie tussen het merk en de doelgroep te stimuleren is creativiteit nodig. Creativiteit is bij UM verankerd bij UM Studios; het creatieve contentlabel van UM.

 

Naast media partnership specialisten werken bij UM Studios creatieve teams en producers die in opdracht van onze klanten zèlf creatieve contentconcepten ontwikkelen en produceren. In de komende jaren breiden wij onze content marketing expertise verder uit binnen UM en samen met ons digitaal content marketing bureau Spring Creek.

 

Better Outcomes

Wij combineren de creatieve inspiratie van een kunstenaar met de analytische zorgvuldigheid van een wetenschapper. Door Art en Science binnen ons bureau te integreren met alle kennis die wij hebben van media en doelgroepen, maken wij op momenten die er écht toe doen voor onze klanten het verschil. Dat is vernieuwing die raakt.