Cases

UM aan de slag voor unieke Jheronimus Bosch tentoonstelling

UM mag Het Noordbrabants Museum verwelkomen in haar portfolio! De mediacampagne voor de unieke Jheronimus Bosch-tentoonstelling, die te zien is van 13 februari t/m 8 mei 2016 in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch, is inmiddels van start gegaan.

 

De tentoonstelling zal bestaan uit circa 20 schilderijen en 19 tekeningen van Bosch. Uniek omdat voor het eerst sinds 1967 een groot deel van het oeuvre van de kunstenaar op één locatie te bezichtigen is. Met de internationale manifestatie ‘Jheronimus Bosch 500′ wordt het vijfhonderdste sterfjaar van de bekende Bosschenaar herdacht. Dit jaar staat daarom volledig in het teken van kunstschilder Jheronimus Bosch.

 

Momenteel is er ontzettend veel media-aandacht voor de aankomende tentoonstelling. Zo zond Andere Tijden zaterdagavond de documentaire Circus Jeroen Bosch uit over eerste grote Jeroen Bosch-tentoonstelling in 1967. Die tentoonstelling staat te boek als de eerste echte grote blockbuster in de Nederlandse Museumgeschiedenis. Eerder was een andere documentaire, over een team van Nederlandse kunsthistorici die de wereld over gingen om de geheimen van zijn schilderijen te ontrafelen, al één van de belangrijkste documentaires op het IDFA.

 

Kaarten voor de aankomende tentoonstelling zijn te koop via de website van het Noordbrabants Museum.

 

Thijs van den Heuvel
Media Consultant