Cases

BMW i3 Event slim en succesvol dankzij locatiedata

BMW Nederland bezocht met ‘BMW i3 On Tour’ in de maanden oktober en november van vorig jaar de vier grote steden; Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Vijf dagen lang was de BMW i3 stand inclusief BMW i3 auto’s en Product Geniussen te vinden op strategische locaties. Om alle potentiële klanten en geïnteresseerden te overtuigen en te laten ervaren wat elektrisch rijden is volgens BMW. Via de aparte responsive website kon een proefrit gereserveerd worden of konden bezoekers direct op de verschillende locaties een proefrit maken en alles over BMW i ontdekken. Uiteraard kon men ook bij een van de BMW i agenten terecht.

Om de ‘BMW i3 On Tour’ op een slimme en creatieve manier onder de doelgroep te promoten heeft BMW in samenwerking met UM een mediacampagne opgezet. Samen met Cadreon (adtech van IPG Mediabrands) en Nieuwe Koffie (creatief bureau BMW) heeft UM naast een crossmedia deal met NRC ook een locatiegedreven smartphone campagne gevoerd.

 

De campagne bestond uit twee delen. Eerst vond er middels print en online media een vooraankondiging plaats op stadsniveau, om vervolgens tijdens het 5-daags event per stad met mobile (cube) ads mensen te targeten die zich binnen een straal van 1000 meter van het event bevonden. Aan de hand van de locatie van de persoon werd in de mobile banner ook direct getoond hoeveel minuten het lopen was tot de event locatie. Door een slimme koppeling met Google Maps kon de consument precies zien waar de stand stond, hoeveel meter ze daarvoor nog moesten lopen en via welke route.

 

Door gebruik te maken van Location Audience targeting is de doelgroep binnen deze steden bereikt met minimale waste. Door de toepassing van audience targeting is de doelgroep er nauwkeurig per titel uit gefilterd en ingekocht. Een profiel is gemaakt op basis van locatiedata afkomstig van smartphones. Vanuit onze onderzoeksafdeling weten wij waar de doelgroep woont. Wanneer iemand met regelmaat in deze gebieden zijn of haar smartphone gebruikt dan wordt een profiel gebouwd die ongeacht de locatie bereikt kan worden. De mobile ad werd per stad automatisch gepersonaliseerd met de relevante datum van de tour.

 

De campagne was een succes. In de campagneperiode werden in totaal 818 proefritten gemaakt waarvan 45% bij de BMW i3 on Tour locaties. Het aantal proefritten bij de BMW i Agenten lag gedurende de campagne periode ook ver boven het gemiddelde. Voorts kon de BMW i3 On Tour stand in de steden genieten van veel aandacht.